Stil de viata

Cum ramai motivat!??

 

 

Există un milion de motive pentru care amanam inceperea unei diete echilibrate și încă un milion de scuze pentru care amanam inceperea unui prgram de exercitii . Dar aici este adevărul, toate aceste încercări eșuate și scuze convenabile pot duce până la defalcarea inevitabilă a sănătății noastre fizice și mentale. Exercițiul este important. Deci, cum puteți rămâne motivați atunci când aveți oameni și responsabilități care vă trag în sute de direcții diferite? Iată cel mai bun sfat pentru obținerea rezultatelor dorite.

  1. Stabiliți un obiectiv specific.

Spunând că vrei să devii sănătos nu va merge. E ca și cum ai spune că vrei să mergi spre Nord-Est. Unde? Care este traseul? Care este destinatia finala? Nu puteți schimba cursul unui obiectiv / destinatia dacă nu aveți o directie clara. Asigurați-vă că obiectivul este unul corect și atașați un interval de timp.

  1. Stabiliți un obiectiv realist.

Vorbind despre timp, asigurați-vă că obiectivele dumneavoastre sunt realiste. Spunând că ” voi pierde 10 kg pe lună” este posibil, dar foarte puțin probabil. Două-trei luni sunt mult mai realizabile. Fii sincer cu tine însuți, vezi ce sacrificii trebuie sa faci si de ce resurse ai nevoie pentru a-ti atinge telul, iar apoi calculezi cât durează să-l atingi. Fiind nerealisti cu obiectivele pe care le-ați stabilit doar vă face să eșuezi, ceea ce poate provoca un ciclu vâscos de descurajare care este pur și simplu inutil și nefolositor.

  1. Stabiliți de ce.

Orice lucru care merită să aibă viață necesita munca si sacrificiu. Prin urmare, munca trebuie să merite. Una dintre citatele mele preferate, “Dacă ai un motiv de a trăi pentru tine, poți alege cum ” ,mai ales când vine vorba de obiective legate de sănătate. Gândește-te la toate modurile în care se va îmbunătăți viața ta și aminteste-ti tot ce vrei pentru tine. “Vreau să pierd o greutate suficientă pentru a putea juca cu copiii fără a-mi pierde respirația după cinci minute.” “Vreau sa ma simt confortabil în costumul de baie” .” Vreau sa arat bine in rochia de mireasa” etc. Nu există nici un motiv prea profund și nici un motiv prea superficial atâta timp cât este important pentru tine.

  1. Creați un panou de inspirație.

Copiati imagini și mesaje care vă inspiră să atingeți obiectivul dvs. de scădere în greutate: o imagine a unei plaje superbe, unde puteți purta în mod confortabil costumul de baie sau citatele motivaționale preferate. Apoi, ataseaza-le intr-un loc unde le poti vedea in fiecare zi.

  1. Nu lăsați pe cineva să va descurajeze.

Nu vei fi perfect tot timpul!! Veți pierde un antrenament la un moment dat sau veți mânca ceva care nu este cel mai sănătos. Doar întoarce-te pe drumul stabilit la inceput. Este atât de simplu.

  1. Faceți antreneamentele de fitness pe placul vostru.

Nu vă axati pe exercițiile de baza impuse de anumiti antrenori ai salilor, pentru că nu vă va face decât să urati antrenamentele. Alegeți activitățile și echipamentul de rezistență care vă fac sa va simtiti bine –  exercitii cu greutatea corpului, circuite folosind accesoriile preferate, bicicleta, pilates sau yoga. Antrenamentul nu ar trebui sa fie niciodata prea usor, dar trebuie să fie o provocare plăcută.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply